Για ποιο τέλος των μνημονίων συζητάμε;

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για ποιο τέλος των μνημονίων συζητάμε;

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως με το βίντεο κλιπ – διάγγελμα του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη «περί τέλους των μνημονίων», το οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός το διαφήμισε τοπικά σαν viral που θα ενισχύσει τον τουρισμό, εγκαινιάστηκε μια προεκλογική περίοδος που θέλει να κρύψει ότι η δήθεν «νέα εποχή» είναι η συνέχεια στις ανατροπές των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής δεν επιτρέπουν συστράτευση του λαού με την κυβέρνηση αλλά επιβάλλουν την αντιπαράθεση με την πολιτική αυτή και όλες τις άλλες δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) που προσκυνούν αυτή την στρατηγική. Αυτή είναι η ουσία που δεν κρύβεται όσα ψέματα κι όσοι επικοινωνιολόγοι κι αν επιστρατευθούν. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν δεσμεύθηκε για κατάργηση κανενός μνημονιακού μέτρου αλλά μας είπε να ξεχάσουμε την επιστροφή στο παρελθόν, δηλαδή την όποια ανάκτηση των απωλειών. Σε λίγο οι επίτροποι της ΕΕ, εξάλλου, ξανάρχονται και θα αξιολογούν διαρκώς τα μέτρα, θα καθοδηγούν τη συνέχειά τους.

Ο λαός των νησιών μας είδε την επομένη κιόλας μέρα να αποχαρακτηρίζονται από δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία που ανήκαν σε αυτή την κατηγορία στην Ιθάκη και σε όλο το Νομό, με βάση τη γραμμή της περιστολής δαπανών για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα και να επιταχυνθούν οι αναδιαρθρώσεις. Ζήσαμε και ζούμε συνανθρώπους μας να χάνονται ή να διακινδυνεύουν λόγω της ανεπάρκειας στη στελέχωση των δομών υγείας του Νομού. Ζούμε να μην έχει γίνει βήμα σε σχολεία, υποδομές, οδικό δίκτυο, εργατικές κατοικίες, πολιτιστικά μνημεία που έχουν πληγεί από τους σεισμούς του 2014. Ζούμε την ολική εξαίρεση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από τα έργα προστασίας από πλημμύρες. Ζούμε την υποβάθμιση της πυροπροστασίας. Ζούμε τα πανάκριβα εισιτήρια και τα σαπιοκάραβα που παίρνουν σήμερα αφειδώς επιδοτήσεις την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει για τη Δευτέρα Παρουσία πως θα μειωθεί το κόστος με το μεταφορικό ισοδύναμο.

Κι αυτά δίπλα στη φτώχεια, στην ανεργία, στην καταστολή, στη διαφθορά, στα προκλητικά κέρδη για το κεφάλαιο, που αποθεώθηκαν φέτος για τους μεγαλοξενοδόχους και τους εφοπλιστές στα νησιά μας.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να εξωραΐσει. Βεβαίως, παίρνει συγχαρητήρια γι’ αυτή τη βρώμικη δουλειά. Οι σκυλοκαβγάδες των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δε μπορούν να κρύψουν την ταύτιση στο κύριο: την υπόκλιση στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως δεν επιτρέπεται καμία εμπιστοσύνη απέναντι σε όσους εγκληματούν σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, καμία αυταπάτη. Καθαρή έξοδος σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Χρειάζεται, σε αυτή την κατεύθυνση οργάνωση και δράση, διότι τίποτε δεν χαρίζεται όλα καταχτιούνται με όξυνση της ταξικής πάλης.

Αργοστόλι 28/08/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις