Παραπλανητικό το δημοσίευμα για το έργο στο Ληξούρι-Άμεση η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΚ στα αιτηθέντα από την ΠΙΝ

Δ.Ε.Υ.Α. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Αργοστόλι 22-08-2018

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ – ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΣΤΑ ΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝ.

Πρόδηλα παραπλανητικό είναι το δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν καθυστέρηση της ΔΕΥΑΚ σε σχέση με τια απαιτούμενες αποφάσεις για το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου στην Κεφαλλονιά».

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 12/02/2018 και δημοσιεύθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε εύλογο χρόνο, ήτοι εντός περίπου ενός μηνός, επομένως, τα περί δήθεν καθυστέρησης ανάρτησης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για έξι ολόκληρους μήνες είναι ξεκάθαρα ψευδή.

Τονίζουμε, ότι όλος ο φάκελος για την αποδοχή διάθεσης της πίστωσης και ορισμού υπολόγου του έργου, είχε σταλεί στην ΠΙΝ στις 14/3/2018 και επί πέντε ολόκληρους μήνες ουδεμία παρατήρηση ή αίτηση για διόρθωση υπήρξε. Στις 10/08/2018 η ΠΙΝ ζήτησε διόρθωση της ανωτέρω απόφασης με την επισήμανση του ΑΦΜ της ΔΕΥΑΚ, παρότι αυτό προέκυπτε από τον φάκελο και παρότι το Υπουργείο σε ανάλογες περιπτώσεις δεν απαιτεί την αναγραφή του ΑΦΜ στις αποφάσεις όταν προκύπτει από τον φάκελο.

Η ΔΕΥΑΚ άμεσα, δηλαδή τρεις μέρες μετά τις 10/08/2018, οπότε και καλώς ή κακώς η ΠΙΝ αξίωσε τη συγκεκριμένη διόρθωση, προέβη στην ανάρτηση της ορθής επανάληψης.

Από το παραπάνω σύντομο ιστορικό φαίνεται μετά βεβαιότητας ότι η ΔΕΥΑΚ με αίσθημα ευθύνης προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, χωρίς καμία χρονοτριβή, για την πρόοδο του έργου , όποτε αυτές της ζητήθηκαν, ενώ η προσπάθεια γνωστών διαύλων παραπληροφόρησης να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, έπεσε στο κενό.

ΥΓ: Περιμένουμε νέες καταγγελίες μετά την υπογραφή της σύμβασης του ανωτέρου έργου. Ώρες καταγγελιών 08:00-15:00.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις