“Τα ίχνη του παρελθόντος”-Ένα βιβλίο αφιέρωμα στον Πόρο από τον Γιώργο Μεταξά

Ένα καλαίσθητο βιβλίο-λεύκωμα αφιέρωμα στον Πόρο πριν και μετά τους σεισμούς τύπωσε σε  περιορισμένα αντίτυπα ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων “Οι Πρόννοι”, Γιώργος Μεταξάς.

Το βιβλίο με τίτλο “Τα ίχνη του παρελθόντος” αποτελεί ένα οδοιπορικό πίσω στο χρόνο αλλά και στην σημερινή εποχή ακολουθώντας την πορεία ανοικοδόμησης του χωριού αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 και την εξέλιξή του φθάνοντας μέχρι και το σήμερα.

Το εξαιρετικό πραγματικά βιβλίο-λεύκωμα αποτελείται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ενώ περιγράφει την ιστορία του Πόρου, με αναφορές στον πολιτιστικό, αρχαιολογικό αλλά και ιστορικό πλούτο, στα ήθη και τα έθιμα της περιοχής που κληρονόμησαν οι παλαιότερες γενιές και που αφήνουν παρακαταθήκη στους νέους ανθρώπους.

Ένα αντίτυπο του σημαντικού αυτού βιβλίου παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα στον Αντιδήμαρχο Ελειού-Πρόννων, Σπυρονικόλαο Σολωμό ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου “Οι Πρόννοι”, Γιώργος Μεταξάς. Ο κ. Σολωμός από την πλευρά του παρέλαβε το βιβλίο εκ μέρος του Δήμου και ευχαρίστησε τον κ. Μεταξά για το αξιόλογο έργο του.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις