Ανεπανάληπτα ρεκόρ φέτος ο τουρισμός – Ο Ιούλιος για πρώτη φορά άγγιξε τις 74.000 αφίξεις!!!

Και ο Ιούλιος κλείνει συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό την εκρηκτική φετινή άνοδο στις τουριστικές αφίξεις στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τον Διεθνή Αερολιμένα Κεφαλονιάς «Αννα Πολάτου», καταγράφηκε άνοδος +18,7%, στις αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ συνεχίζοντας μάλιστα το ανοδικό σερί +33,8% στις αφίξεις Μαΐου και +25,3% στις αφίξεις Ιουνίου!

Τον Ιούλιο οι αφίξεις έκλεισαν στις 73.744, αύξηση δηλαδή +11.612 τουριστών σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ο συνολικός μηνιαίος αριθμός αφίξεων του μηνός Ιουλίου καταγράφεται για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία του νησιού μας και αποτελεί αναμφίβολα ένα νέο ανεπανάληπτο ρεκόρ!

Αναλυτικότερα, στις αφίξεις ανά χώρα προέλευσης τον Ιούλιο την πρωτοκαθεδρία παραδοσιακά έχει το Ην. Βασίλειο με 43.433 τουρίστες, ακολουθεί η Ιταλία με 11.424 αφίξεις, η Γερμανική αγορά με 3.109 τουρίστες, η Πολωνία με 2.728 και τέλος οι χώρες με σημαντικές αφίξεις είναι η Ολλανδία, Τσεχία, Σουηδία, Αυστρία,  με 2.724, 2.116, 1.577, 1.451 αφίξεις αντίστοιχα.

*Στοιχεία EFL για την επεξεργασία portoni.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις