Τρίτη 7/8, συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο δρόμο του αγώνα

θα κριθεί το δίκιο για την υγεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!!!

Όλοι κι όλες την Τρίτη 7/8 στη συγκέντρωση στο Ληξούρι.

Το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία και τους φορείς που απαρτίζουν την Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού, δίνει συνέχεια στον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου σε ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας και στη συνολική υποβάθμιση όλων των δομών υγείας στα νησιά μας.

Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να βάλει φραγμό στο σχεδιασμό 6ης ΥΠΕ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, στο πλαίσιο της πολιτικής των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των περικοπών, σε συνέχεια των μέτρων που πήραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κοκ., «εγκληματούν» σε βάρος της υγείας των νησιωτών και των επισκεπτών μας.

Διεκδικούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο, το ΓΝΝΑ, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας του Νομού!!!

  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου, όπως επιχειρείται με το Μαντζαβινάτειο.

  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.

  • Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.

  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.

  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση των κτιρίων και να λυθούν – με όλα τα μέτρα ασφάλειας – τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο του ΓΝΝΑ.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Όλοι κι όλες δίνουμε το «παρών»

την Τρίτη 7 Αυγούστου

και ώρα 8 μμ,

στη συγκέντρωση στον κήπο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης,

στο Ληξούρι.

Τα επόμενα βήματα θα προσδιοριστούν και θα ανακοινωθούν μετά τη συγκέντρωση του Ληξουρίου.

Αργοστόλι 7/8/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις