Στα χέρια του λαού της Παλικής η σωτηρία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα χέρια του λαού της Παλικής

η σωτηρία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου!!!

Κλιμάκιο του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε περιοδεία στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και της συνολικής υποβάθμισης των δομών υγείας στο Νομό. Στη συζήτηση που έγινε με το εναπομείναν ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αποτυπώθηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων απέναντι στις μεθοδεύσεις της 6ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης, για την αποδυνάμωση του Μαντζαβινάτειου, τη μετατροπή του σε ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας και, τελικά, στην πλήρη περιθωριοποίησή του. Οι εργαζόμενοι τόνισαν πως είναι υποκρισία η κλίση τους σε εθελούσια μετακίνηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, στο όνομα της στήριξης του κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού, αφού η υποστελέχωση και η ελαστική εργασία διευρύνονται σε όλες τις δομές υγείας. Δήλωσαν πως θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των μαζικών φορέων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Η αντιπροσωπεία του ΝΤ συναντήθηκε για το ίδιο θέμα με το διοικητή του ΓΝ Κεφαλονιάς κ. Βιβλάκη. Το γεγονός πως ο κ. διοικητής είπε πως «η απόφαση για μετακίνηση είναι εθελοντική και δεν θα υπάρξουν εντέλλεσθε» από πλευράς του και ότι η όλη διαδικασία κινείται αποκλειστικά από την 6η ΥΠΕ, δεν δηλώνει καμία αντιπαράθεση με την τακτική κυβέρνησης – 6ης ΥΠΕ. Αντίθετα, ο κάθε «κρίκος» του μηχανισμού, αποδεχόμενος ως «ρεαλισμό» την μη αναπλήρωση των συνταξιοδοτούμενων γιατρών και της συμβίωσης με τις ελλείψεις, συνεισφέρει στην υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής διαχείρισης της μιζέριας. Βάζει, έτσι, «πλάτη» στον προαναγγελθέντα θάνατο του Μαντζαβινάτειου και όχι μόνο. Εξάλλου, αποκαλυπτικά, για μια ακόμη φορά μας επανέλαβε την αντίθεσή του στη λειτουργία ΜΕΘ στο Νομό, ως ασύμφορης.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί το λαό της Παλικής να πάρει στα χέρια του τη σωτηρία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

  • Την Τρίτη 7 Αυγούστου

και ώρα 8 μμ,

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στον κήπο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης,

στο Ληξούρι.

Αργοστόλι 4/8/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις