Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη της 19ης Ετήσιας Συνάντησης Αποδήμων

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο υποδεχθήκαμε χθες στο Θέατρο Κέφαλος για την  κήρυξη της έναρξης των εργασιών  της 19ης Ετήσιας Συνάντησης Αποδήμων.

Μετά από το σύντομο καλωσόρισμα από την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” κ. Αγγελική Χιόνη, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδ. Γαλιατσάτος και τελευταίος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κήρυξε  και την έναρξη των εργασιών της συνάντησης των αποδήμων.

Στη συνέχεια μίλησε η κ. Ευριδίκη Λειβαδά συγγραφέας, με θέμα: “Μεγάλοι Κεφαλλήνες της διασποράς ανά τους αιώνες”. Ακολούθησε ο Δρ Σωτήρης Μουσούρης τ. Αναπληρωτής Γ.Γ. ΟΗΕ και Πρόεδρος της ΙΝΕΡΠΟΣΤ, με θέμα: “Γεράσιμος Αρσένης. Εξέχων Κεφαλλήν της διασποράς”

Το προεδρείο αποτελούσαν ο κ. Ανδρέας Κωνσταντάτος δημοσιογράφος, ο κ. Μαρίνος Χιόνης MD Επίτιμος Πρόεδρος Ομοσπονδίας και η κ. Πόπη Μιχαλάτου, Ταμίας Ομοσπονδίας.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες αναχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον χώρο όπου εβρίσκετο  ο ανδριάντας του Γεράσιμου Αρσένη για τα αποκαλυπτήρια. Μίλησε ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια, όπου η  κ. Λούκα Κατσέλη συγκινημένη αναφέρθηκε για λίγο στον σύζυγο της, Γεράσιμο Αρσένη.

Πριν την έναρξη όλων αυτών ο  Πρόδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: “Όταν τελειώνουν οι λέξεις” του Κεφαλονίτη δημοσιογράφου Ανδρέα Κωνσταντάτου στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Ωστόσο, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν το όνομα του Γλύπτη Γιάννη Μπάρδη. Απρέπεια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το τέλος όλων αυτών αναχώρησε για το αεροδρόμιο.

Σε λίγο το video με τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις