Ε.Α.Σ. : Χορήγηση βεβαίωσης Μητρώου Αγροτών με τη δήλωση ΟΣΔΕ

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με νέα

εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φορολογικού Έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μητρώου Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), θα λαμβάνεται υπόψη η Ενιαία Αίτηση Επιδοτήσεων (δήλωση ΟΣΔΕ)  έτους 2017 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017 και συμπληρωματικά, εφόσον από τον σκοπό χορήγησης της βεβαίωσης κρίνεται αναγκαίο, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018, προς απόδειξη ότι συνεχίζεται η κατοχή της αγροτικής εκμετάλλευσης και για τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση.

Επιπλέον, σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως φορολογικών εκκρεμοτήτων, μεταβιβάσεων, και άλλων αιτιών) και εφόσον δεν έχει κατατεθεί δήλωση ΟΣΔΕ έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων, δύναται να λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση ΟΣΔΕ έτους 2018 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017.

Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις