Για τη βοήθεια της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων στο κυβερνητικό έγκλημα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την επιχείρηση απαξίωσης της ΕΛΜΕΚΙ

και την βοήθεια στην κυβέρνηση για αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων,

εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από κοινού με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και σε συνεννόηση με τον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) Ιονίων Νήσων στις 28/7.

Συνεχίσαμε, έτσι, τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες στο τρίπτυχο

  • Να μην περάσει κανένας αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτου σχολείου! Να μην περάσει ο συνολικός αποχαρακτηρισμός της Ιθάκης ως δυσπρόσιτο νησί.

  • Να μην μειωθούν τα μόρια καμίας σχολικής μονάδας.

  • Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών του Νομού και τα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ).

Καταγγέλλουμε την απαξίωση των σωματείων μας από πλευράς Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), που επί έξι ώρες δεν επέτρεπε να συζητηθεί το θέμα και να παρέμβουμε, με αποτέλεσμα να αποχωρίσουμε, μαζί με τους υπόλοιπους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αποκαλύφθηκε πως αυτή η στάση δεν ήταν τυχαία. Διότι, στη συνέχεια, η Περιφερειακή Αρχή με μοιρασμένους ρόλους και με πρωταγωνιστές τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και σύμβουλό της κ. Γκούση και τον Πρόεδρο του ΠΣ, απέτρεψε το να παρθεί απόφαση υπέρ των αιτημάτων μας. Μεθόδευσε την καταψήφιση ακόμη και της επί μέρους τροποποίησης προηγούμενης απόφασης του ΠΣ, ώστε να μην εκφραστεί καμία αντίθεση στον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού. Η πρώτη ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη ανήκει στον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο. Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων στέκεται απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού και της εκπαιδευτικής κοινότητας των νησιών μας και διευκολύνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.

Καλούμε το λαό των νησιών μας, την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην επιτρέψουν νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφού η αλλαγή κατηγορίας σχολείων που προωθείται θα έχει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της υποστελέχωσης, στη μείωση της οργανικότητας, στην περικοπή τμημάτων και, τελικά, στην κατάργηση / συγχώνευση σχολικών μονάδων. Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια, που εντάσσονται στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην περιστολή κοινωνικών δαπανών.

Για το σκοπό αυτό θα οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο μέσα στο καλοκαίρι.

Αργοστόλι 29/7/2018

 

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Μαντζουράτος Δημήτρης

Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις