23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη “Από Αύγουστο σε Αύγουστο”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ στη Πάτρα η παρουσίαση του βιβλίου της γιατρού και συγγραφέως κ. Ελευθερίας Καλογεράτου – Κρικέλη “από Αύγουστο σε Αύγουστο”.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Eleftheria Krikelis Ελευθερία Κρικέλη, το γένος Καλογεράτου, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης (Boston City Hospital), αποκτώντας την ειδικότητα της Παθολόγου. Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στις Η.Π.Α., επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε δυναμικά στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Από το 1985 έως το 2001 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Υγεία ως μάχιμος γιατρός, ενώ διακρίθηκε και για την ενεργή συμμετοχή της ως μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Υγεία. Το 1989 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία και το 1994 έγινε Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου

• το 1995 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Υγεία / Μayo Clinic και ένα χρόνο αργότερα, το 1996, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Υγεία. Από τον Φεβρουάριο του 2002 είναι Διευθύντρια της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Tα τελευταία χρόνια διευθύνει την Παθολογική του Μητέρα του Ομίλου Υγεία Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν

• Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων // Ο Άγιος Γεράσιμος//.

• Το ΚΕΔΜΟΠ-//Χάρισε Ζωή//

• Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

• Ο Συλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας

• Με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Discover. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη η Ελευθερια Κρικέλη καθήλωσε το κοινό της και έδωσε ερεθίσματα για σκέψεις. Ο Γιάννης,ο Ντουζόν και η Χρύσω, ξαναγεννήθηκαν.

Οι παριστάμενοι απόλαυσαν τον καθηγητή Ιατρικης κ.Κώστα Χρυσανθόπουλο,ο οποίος μίλησε για την ποιότητα της συγγραφέως και τις αναμνήσεις που είχε από τον πεθερό της Ιατρό αείμνηστο Γιάννη Κρικέλη, συνόδευσε την ομιλία του με στίχους του Ρίτσου και λόγο γλαφυρό απέδωσε το περιεχόμενο του βιβλίου. Διευθύντρια της Παθολογικής-Ογκολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ Αθην. Χριστοπούλου προσέγγισε την ιατρική πλευρά του βιβλίου και μίλησε για την υπέροχη κίνηση της συγγραφέως να δωρίσει τα όργανα του γιου της Γιάννη,καθώς και για τον αγώνα της για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γύρω από το θέμα της δωρεάς οργάνων.

Ο Φιλόλογος Δρ.Πολύβιος Πρόδρομος αναφέρθηκε στην λογοτεχνική δεινότητα της κ. Κρικέλη και στην ικανότητά της να κάνει τον αναγνώστη του βιβλίου της μέτοχο των γεγονότων και μύστη των σκέψεων της. Και η Νοσηλεύτρια κυρία Χριστίνα Θεοδωρίδου που μίλησε για την προσωπική της εμπειρία και έδωσε την ελπίδα της δωρεάς Οργάνων.

Τη εκδήλωση πλαισίωσαν ο μουσικός Διονύσης-Μάριος Μαράτος και διάβασε αποσπάσματα από το Βιβλίο η κ Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου μέλος της Θεατρικής ομάδας εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν

• Τζόγια Καππάτου – Πρόεδρος των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων ο Άγιος Γεράσιμιος.

• Ευάγγελος Παπαδέας\μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

• Νικόλαος Σπυρίδης – Ιατρός εκ μέρους του Χάρισε Ζωή

• Εφη Αναλυτή – Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας √

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

https://www.youtube.com/watch?v=4d74VNRmn24&feature=youtu.be

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις