Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι

Μεγάλη επιτυχία, πέρα από τις προσδοκίες, σημείωσε η χθεσινή πρώτη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου που διεξήχθη στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου και διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις 20:00 με χορούς Κεφαλλονίτικους από τον σύλλογο «Χωροπούλα», ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις στους Νιόβη Φωτεινάτου – Καμπίτση, Τασία Δενδρινού και Κωνσταντίνο Μαρκάτο για τη συγγραφική συμβολή τους στην ανάδειξη της Κεφαλλονίτικης γαστρονομίας καθώς και στον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κο Τάσο Πρωτοψάλτη.

Στη συνέχεια ο κόσμος παρακολούθησε τη δημιουργία πρωτότυπων συνταγών, από τους μαγείρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων, με βάση τα τοπικά προϊόντα και δοκίμασε τα εδέσματα που ετοιμάστηκαν, ενώ η βραδυά έκλεισε θεαματικά με τον Master Tempo να κρατά ψηλά το κέφι με δυνατούς ρυθμούς στην πλατεία, σχεδόν μέχρι τη μία το πρωί.

Ξεχώρισαν πάντως με την παρουσία τους οι παραγωγοί μας από όλη την Κεφαλονιά που συμμετείχαν και έδωσαν άλλο χρώμα στην εκδήλωση. Κρασί, λάδι, μέλι, ψάρι, μάντολες, κεραλοιφές, ήταν προϊόντα που δοκίμασαν πλήθος επισκεπτών της Κεφαλονιάς με τα σχόλιά τους να είναι κάτι παραπάνω από κολακευτικά, δείχνοντας έτσι την ποιοτική υπεροχή των αγαθών της Κεφαλλονίτικης Γης.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα με πολύ μαγειρευτό Κεφαλλονίτικο φαγητό και κρασί που θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες της 1ης μέρας και τους παραγωγούς μας και ευελπιστούμε για μία εξίσου συναρπαστική σημερινή 2η βραδυά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Σταύρος Σπαθής

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις