Οι ΑΝΕΛ Κέρκυρας για την υλοποίηση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης στον τουρισμό

Η πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Ε.Κουντουρά,για την υλοποίηση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό σε 13 πόλεις της χώρας(για πρώτη φορά),αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καθώς τα τελευταία χρόνια κατέστη επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης των χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.
Η λειτουργία της μετεκπαίδευσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και στην αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης,διασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα στους εργαζόμενους,δίνει διαχρονικά σημαντικά αποτελέσματα στην οργάνωση και στη βελτίωση της κουλτούρας και νοοτροπίας εξυπηρέτησης των πελατών και αποτελεί έναν εκπαιδευτικό θεσμό που στοχεύει στη βελτίωση των προσόντων των εργαζομένων.
Το Υπουργείο Τουρισμού,με στόχο την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό τομέα και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, υλοποίησε τις δεσμεύσεις του, εξασφαλίζοντας τους πόρους για τα προγράμματα αυτά, για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44 συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης διάρκειας 380 ωρών το καθένα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού,στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας θα λειτουργήσουν 4 τμήματα που αφορούν στις ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.
Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018.
Η προκήρυξη με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η αίτηση καθώς και οι διευθύνσεις που κατατίθενται οι αιτήσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου
www.mintour.edu.gr και www.mintour.gov.grκαι στη Διαύγεια https://diavgeia.gov.gr/…/6%CE%A988465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%C…

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις