Το Σάββατο η εκδήλωση στα παλιά Βαλσαμάτα. Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.30 στο προαύλιο του σχολείου στα παλιά Βαλσαμάτα, ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο Βάλσαμος», διοργανώνουν την εκδήλωση: «Βαλσαμάτα από τα βάθη των αιώνων στο σήμερα».

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν άγνωστα στοιχεία μέσα από ομιλίες και θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, όταν το παλιό χωριό στα Βαλσαμάτα ήταν χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου. Θα δούμε και θα ακούσουμε για την ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων , αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής εκείνα τα χρόνια.Το 1953 η μανία του εγκέλαδου ισοπέδωσε το χωριό και οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν, χτίζοντας το νέο, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος ο σύλλογος «Ο Βάλσαμος» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση θα κλείσει με κέρασμα …. παραδοσιακή γίδα βραστή και Ρομπόλα.

Είσοδος δωρεάν

Δείτε εδώ το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=okxIHaW5O1k

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις