Το έπος της “Τροία: Η πτώση μιας πόλης” προβάλλεται διεθνώς τώρα

Μια νέα μεγάλη σύγχρονη υπερπαραγωγή αρχαιοελληνικού  περιεχομένου προβάλλεται αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο και τηλεοπτικά από τα κανάλια Netflix και BBC με τίτλο “Τροία: Η πτώση μιας πόλης”/”Troy: Fall of a City”. Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 8 επεισόδια της σειράς των 56 λεπτών το καθ’ ένα.

Το θέμα της σειράς βασίζεται στο έργο τού Ομήρου την Ιλιάδα και η περιγραφή του είναι η εξής: “Κατά την διάρκεια μιας διπλοματικής επίσκεψης,  ο Πρίγκιπας της Τροίας Πάρης και η Σπαρτιάτισσα Βασίλισσα Ελένη ερωτεύονται και κλέβονται στην Τροία. Προκειμένου να πάρει πίσω την Ελένη,  ο Αγαμέμνων οδηγεί τον Ελληνικό Στρατό με τον Αχιλλέα για να πολιορκήσουν την Τροία,  της οποίας τις δυνάμεις συμπεριλαμβάνουν το Έκτωρα  και το Αιανεία.”

Η παραγωγή γυρίστηκε στην Νότια Αφρική και έως τούτου έχει έντονα Αφρικανικά χαρακτηριστικά όπως τον ρόλο του Αχιλλέα και του Δία που ενσαρκώνουν έγχρωμοι πρωταγωνιστές . Στο ρόλο του Οδυσσέα παίζει ο Βρετανός Τζόζεφ Μόουλ (γνωστός από την δημοφιλή σειρά Game of Thrones.)

Σπύρος Καγκάδης

You Should Be Watching: ‘Troy,’ ‘In Search of the Trojan War,’ ‘History of Britain’

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις