23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Στις 20 Ιουνίου ξεκινά στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Στις 20 Ιουνίου ξεκινά στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, όπως και σε άλλες 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Το Πρόγραμμα θα λήξει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους (προσωπικές συνήθειες), να ανακαλύψουν τι κρύβεται στην πόλη που ζουν, στη φύση, στο χώμα, στο νερό. Δεδομένα, ακόμη, καλούνται να ανακαλύψουν μέσα στον κόσμο της πόλης τους, μαθαίνοντας να παρατηρούν τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Αλλά και μέσα στη Βιβλιοθήκη τα παιδιά θα μπορέσουν να μετρήσουν και να καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από το σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο.

Μέσα στο καλοκαίρι η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και ο Κήπος της θα μεταμορφωθούν σε χώρους εξερεύνησης και πειραματισμού και οι μικροί μαθητές, με την καθοδήγηση έμπειρων εθελοντών-εμψυχωτών, θα μετατραπούν σε ερευνητές και άξιους δημιουργούς. Μέσα από όλη αυτήν τη δραστηριότητα οι μαθητές θα μάθουν να ερευνούν, να ανακαλύπτουν και να αφομοιώνουν τη νέα γνώση, θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης και θα μάθουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους αλλά και με τους μεγαλύτερους, τους εθελοντές-εμψυχωτές τους.

Σας επισυνάπτουμε το φετινό Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις