30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ «Τα Βαλσαμάτα στο πέρασμα του χρόνου» (εικόνες)

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που έγιναν στα παλιά Βαλσαμάτα, με θέμα την ζωή στο παλιό χωριό.

Το ντοκιμαντέρ θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές όταν το παλιό χωριό ήταν χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου, τις ασχολίες και την ζωή των κατοίκων. Το 1953 η μανία του εγκέλαδου ισοπέδωσε το χωριό και οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν χτίζοντας το νέο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Στα γυρίσματα το χορευτικό τμήμα συνόδευσαν ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης με το βιολί και ο Παναγής Σκλάβος με την κιθάρα. Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα μέλη του χορευτικού υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Μαρίας Αυγουστάτου και Ρούλας Βώρου.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 30 λεπτών αναμένεται να προβληθεί στις 7 Ιουλίου στα παλιά Βαλσαμάτα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Ιστορικό Σύλλογο «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης  με τον πολιτιστικό συλλόγο «Βάλσαμος».

Της Κατερίνας Φωκά
http://rifortso.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις