Σύσκεψη ΠΑΣΕΒΕ: Κυριακάτικη αργία – Ελεύθερος χρόνος – Ανάγκες λαϊκής οικογένειας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΣΕΒΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/6/2018 η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ με θέμα :Κυριακάτικη αργία – Ελεύθερος χρόνος – Ανάγκες λαϊκής οικογένειας

Στην σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις των οργάνων τους 5 ομοσπονδίες και 28 ενώσεις ΕΒΕ, εμπορικοί σύλλογοι και κλαδικά σωματεία από όλη την Ελλάδα. Στην σύσκεψη πήραν μέρος και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, της ΟΓΕ και της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε επικεντρώθηκε στα παρακάτω κύρια ζητήματα:

  • Την επίθεση στην Κυριακάτικη αργία που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο από μεγάλο κεφάλαιο και μονοπώλια, με την στήριξη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Τα προβλήματα που έφερε η διεύρυνση του χρόνου εργασίας των αυτοαπασχολούμενων, με την επιμήκυνση του ωραρίου των καταστημάτων.
  • Τις συνέπειες στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση, την ανατροφή των παιδιών, από τις ατελείωτες ώρες που οι αυτοαπασχολούμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στην δουλειά τους.
  • Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, ειδικότερα οι μητέρες.
  • Την στάση της πλειοψηφίας των τριτοβάθμιων οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος που σιγοντάρουν τέτοια μέτρα, στρογγυλοκάθονται στους κοινωνικούς και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν με τις θέσεις τους περί επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας .

Από τη συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των αυτοαπασχολούμενων για την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται, μέσα από την βελτίωση της λειτουργίας και της δράση των σωματείων. Η ανάγκη για διεύρυνση των στόχων και των διεκδικήσεων, που να περιλαμβάνει το σύνολό των αναγκών και των δικαιωμάτων που έχουν σχέση με τον χρόνο εργασίας και τον ελεύθερο χρόνο.

Η Πανελλαδική σύσκεψη απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία, τις ομοσπονδίες να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την μαζική παρουσία των αυτοαπασχολούμενων στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα:

Πέμπτη 14 Ιούνη, ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων

Κυριακή 24 Ιούνη, μέρα κινητοποίηση για την κυριακάτικη αργία

Κυριακή 15 Ιούλη, μία από τις 7 Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις