ΕΛΜΕΚΙ: Όχι στα προαπαιτούμενα Όχι στους πλειστηριασμούς

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όχι στα προαπαιτούμενα

Όχι στους πλειστηριασμούς

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή:

 • Την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 1.30 μμ στην κινητοποίηση για την αποτροπή του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, με συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

 • Την Πέμπτη 14 Ιούνη στην πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στην πικετοφορία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 8 μμ, στο Αργοστόλι.

Η κυβέρνηση ψηφίζει την Πέμπτη 14 Ιούνη, με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα  που προστίθενται στα προηγούμενα τρία μνημόνια, επιβεβαιώνοντας ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» θα είναι φορτωμένη με θυσίες διαρκείας από τα εργατικά – λαϊκά στρώματα. Τα νέα αυτά μέτρα όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα .

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλει ώστε να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στο δημόσιο, όπως προσδιορίζεται από το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016) προωθώντας και άλλα εργαλεία όπως τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Τρανό παράδειγμα είναι οι πλειστηριασμοί σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς ΕΒΕ (ακόμη και α΄Κατοικίας) όπως αυτός που έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 13 Ιούνη, στο Νομό μας, επαγγελματία από τη Σάμη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική επίθεση, την προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Διεκδικούμε :

 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση.

Αργοστόλι 12/06/2018

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις