23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Παρουσιάσεις σε σχολεία με θέμα την οδική ασφάλεια στα Ιόνια Νησιά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ενημερωτικών παρουσιάσεων για την οδική ασφάλεια σε σχολικά συγκροτήματα των Ιονίων Νησιών για την σχολική περίοδο 2017-2018

Αντικειμενικός στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι η προετοιμασία των μαθητών ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχολική περίοδο 2017-2018 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, (124) ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολικά συγκροτήματα των Ιονίων Νησιών, για την σημασία εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τις παρουσιάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονούν συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από αξιωματικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και των αρμοδίων Τμημάτων Τροχαίας και κατά την διάρκεια τους δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές, μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους να ενημερωθούν :

    • για την αναγκαιότητα χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας

    • για την τήρηση των ορίων ταχύτητας

    • για την ασφαλή κίνηση με δίκυκλα

    • για την σημασία του σεβασμού των διαβάσεων και των λοιπών οδικών σημάνσεων

Σημειώνεται ότι οι παρουσιάσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις