Με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και πολιτευτή Κέρκυρας Γ. Ζήκο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και πολιτευτή Κέρκυρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Ζήκο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολιτευτής Κέρκυρας των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα της Κέρκυρας που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια του οδικού δικτύου (συντήρηση και καθαρισμός υπόγειας διάβασης επί της εθνικής οδού Παλαιοκαστρίτσας – Κέρκυρας στο ύψος του Γ.Ν. Κέρκυρας, καθώς και δημιουργία κυκλικού κόμβου στην περιοχή), και γενικότερα ζητήματα ευπρεπισμού και ασφάλειας του επαρχιακού και εθνικού δικτύου.

Στα πλαίσια της συζήτησης, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για τις προοπτικές εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκτιμήθηκε από κοινού η μεγάλη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιονίων Νήσων που ήδη λειτουργεί, ενώ έγινε ειδική μνεία από τον κ.Ζήκο για την ανάγκη ταχείας υλοποίησης των δράσεων που περιγράφονται στην ΟΧΕ του δήμου Κέρκυρας που πρόσφατα εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά στην προμήθεια αξονικού τομογράφου του Γ.Ν Κέρκυρας. Τέλος συζητήθηκε και το τρέχον και κρίσιμο πρόβλημα της ομαλοποίησης της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο ο κ. Ζήκος διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να αρχίσει σε κεντρικό επίπεδο η συζήτηση για την ενδεχόμενη αναθεώρηση του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε τον κ.Ζήκο για το ενδιαφέρον τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΙΝ και τις προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις