23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Η Αδελφότητα στην Ιερά Πανήγυριν των Αγίων & Ομολογητών Φανέντων

Η μνήμη των Ομολογητών Αγίων της Κεφαλονιάς, των Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, που εορτάζεται κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων, τιμήθηκε και φέτος, την Κυριακή  3 Ιουνίου 2018 με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Βουλιαγμένη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όπου ιερουργεί ο συμπατριώτης μας πατήρ Γεώργιος Ατζουλάτος, & συμμετείχε η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά με εορταστική αρτοκλασία.
Την πανηγυρική θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, κ. Παύλος, ο οποίος κατά την ομιλία του προς την πανηγυρίζουσα Ενορία εξήρε το έργο του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Αντζουλάτου που χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τον ένθερμο ζήλο του, συνέβαλε αποφασιστικά στον εντοπισμό, την επανεύρεση και την επιστημονική αναγνώριση των τριών Αγίων που ασκήτεψαν στον ομώνυμο λόφο των Αγίων Φανέντων, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη η Σάμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι & φέτος ετέθησαν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των τριών Αγίων Φανέντων, προσωνυμία που τους δόθηκε λόγω της θαυματουργικής φανέρωσης των ιερών τους λειψάνων και της ανάδειξής τους από την αφάνεια.

Εις την ιερά πανήγυριν συμμετείχαν εκ μέρους της Αδελφότητας η αντιπρόεδρος & υπεύθυνη νεολαίας κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, ο ταμίας κ. Ορέστης Καππάτος, ο έφορος κ. Γεράσιμος Ζαφειράτος, η υπεύθυνη των μουσικών & χορευτικών τμημάτων κ. Διονυσία Βασιλάτου, τα πρ.μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας κ. Σταυρούλα Φλωράτου & κ. Βαγγέλης Σκλαβούνος, πολλοί συμπατριώτες & φίλοι.

Ευχόμαστε σε όλους Υγεία & Ευημερία !!

Είθε το φως να πλημμυρίζει την ψυχή  μας, να φανερώνεται στη σκέψη & τις πράξεις μας.

Για το Δ.Σ.

Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις