«Συγχώνευση A.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο»

αρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί με αφορμή την παρουσίαση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, για τη συγχώνευση του A.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα τη δημιουργία τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο νησί μας με απώτερο σκοπό όχι μόνο τη βελτίωση της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Ήδη προχθές κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου και θα παραμείνει μέχρι 18/6. Θεωρώ ότι τώρα είναι η ευκαιρία να διατυπώσουν θετικό λόγο όσοι προσδοκούν στη δυνατότητα λειτουργίας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Κεφαλονιά. Είναι μοναδική ευκαιρία.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να υπερβούμε το σήμερα για να δούμε το αύριο. Εκτιμώ απόλυτα τις θετικές απόψεις και την κριτική που διατυπώνονται, καθώς θα πρέπει να συμβάλουν όλοι σε μια γόνιμη συζήτηση, ειλικρινή και παραγωγική. Αυτό που θα μετρήσει στον τόπο είναι αυτό που θα κάνουμε, όχι αυτό που δεν τολμήσαμε να κάνουμε.

Αθήνα, 7-6-2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις