23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Απαγόρευση απόπλου σκάφους στο Φισκάρδο για παράνομη ναύλωση

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη χθες το μεσημέρι στο Ι/Φ σκάφος »USAILONE» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμένα Φισκάρδου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, ενώ οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες, ήρθαν αεροπορικώς στην Πρέβεζα και αφού μετέβησαν στη μαρίνα Λευκάδας, επιβιβάστηκαν στο εν λόγω σκάφος, το οποίο είχε εκναυλωθεί για το χρονικό διάστημα από 27-05-2018 έως 01-06-2018.

Είχαν καταβάλλει το ποσό των 2.343 λιρών Αγγλίας έκαστος, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του “USAILONE”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

http://www.koutipandoras.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις