30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

“Δανείζουμε” την ΜΕΘ στο Ρίο, πλήρης επιβεβαίωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Για μια ακόμα φορά δυστυχώς επιβεβαιώνεται και υλοποιείται η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και οδηγεί σε κλείσιμο ολόκληρων μονάδων υγείας ΄η τμημάτων τους.

Η κυβέρνηση μέσω της τακτικής της <<κοντής κουβέρτας>> προσπαθεί να σκεπάσει, όπως όπως ,τη γύμνια που ξεπαγιάζει την υγεία.

Τελευταίος <<άθλος>> αυτής της τακτικής αποτελεί και η <<μετακίνηση>> κρεβατιών από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Κεφαλλονιάς ,για κάλυψη αναγκών, προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το όλο εγχείρημα ονομάστηκε <<κομψά>>δανεισμός για διάστημα λίγων μηνών και <<βέβαια γίνεται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές >>κατά την Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Ενημερώνουμε την κυρία Βουλευτή και την κυβέρνηση της ότι:

Οι ανθρώπινες ζωές δεν σώζονται με μετακίνηση 2 κρεβατιών όταν πάνω από τις 3000 κρεβάτια ΜΕΘ που έπρεπε να λειτουργούν ,αυτή τη στιγμή είναι ανεπτυγμένα τα 550 και λειτουργούν 420 λόγω ελλείψεως προσωπικού. Αναμένεται άμεσα το κλείσιμο 50 με την λήξη τω ν συμβάσεων ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αντίθετα τα μνημόνια και η πολιτικές που τόσο πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση της κυρίας βουλευτού ,γίνονται κάθε μέρα μαύρες υπογραφές στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου χιλιάδων πολιτών(και θάνατος δεν είναι μόνον ο φυσικός).

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας λύνονται μόνον εάν:

Προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων σε ΟΛΕΣ τις μονάδες Υγείας.

Δίνεται κρατική επιχορήγηση για την καλή λειτουργίας, τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του εξαιρετικά γερασμένου τεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων.

Λειτουργήσουν όλες οι ΜΕΘ ,και ιδιαίτερα αυτή της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ( λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικά δύσκολες γεωλογικές συνθήκες της περιοχής), η οποία θα απαξιωθεί και θα καταρρεύσει πλήρως εάν ευοδωθούν κινήσεις όπως αυτή της μετακίνησης κρεβατιών.

Θυμίζουμε ότι:

-δύο στους δέκα Έλληνες στερούνται την αναγκαία ιατρική φροντίδα.

-οκτώ στους δέκα πολίτες δίνουν από την τσέπη τους 50 ευρώ μηνιαίως για φάρμακα

-δαπανώνται ετησίως τουλάχιστον 170 ευρώ σε γιατρούς,50 ευρώ σε διαγνωστικές εξετάσεις και 75 σε οδοντιάτρους

-Τα κενά όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία αγγίζουν τις 30.000(σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου υγείας)

-Η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2018 μειώνεται σε 100 εκατομμύρια έναντι 314 για το 2017 και 502 εκατομμύρια για το 2016

-Η επιχορήγηση για τα δημ όσια νοσοκομεία είναι 930 εκατομμύρια ,έναντι 1.303 εκατομμύρια για το 2017(μείωση 373 εκατομμύρια)

-Τα μνημονιακα μετρά όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα είχαν σαν αποτέλεσμα η συμμετοχή των ασθενών για αγορά φαρμάκων από το 9% το 2009 ,να εκτιναχτεί στο 35% το 2017 κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ…………………………………………………

Το Σωματείο των Εργαζομένων είναι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντίθετο με την κίνηση μετακίνησης κρεβατιών από την ΜΕΘ της Κεφαλλονιάς ,αλλά και αντίθετο σε κάθε είδους τέτοιος κινήσεις που στοχεύουν στην απαξίωση των κρατικών νοσοκομείων και στην κάλυψη του κενού που θα παρουσιαστεί , από ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας.

Για το Δ.Σ.

Βουτσινά Βάσω

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις