Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους στο Αργοστόλι

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση, επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ σκάφος “SWEET ALOHA” σημαίας Ρωσίας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Αργοστολίου.
Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους διαπιστώθηκε ότι έξι (06) αλλοδαποί ήρθαν αεροπορικώς στην Αθήνα και επιβιβάστηκαν την 19/05/2018 στο ανωτέρω σκάφος για διενέργεια θαλάσσιου ταξιδιού με τελικό προορισμό το λιμάνι Τροπέα Ιταλίας , για το οποίο είχαν καταβάλει το ποσό των τετρακοσίων (400€) ο καθένας,  χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.
Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SWEET ALOHA”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις