Στην Κεφαλονιά ο Βαγγέλης Αυγουλάς για ενημέρωση μαθητών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της ζωής ατόμων με προβλήματα όρασης

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται απο τις 15 Μαΐου ο Βαγγελης Αυγουλάς, ο οποίος ειναι εκ γενετής τυφλός, για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης .

Της Κατερίνας Φωκά

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς ειναι επικεφαλής της νεολαίας του πανελλήνιου συνδέσμου τυφλών, πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Οίκος Ναύτου» και συνεργάτης του συνδέσμου κοινωνικής ευθύνης παιδιών και νέων.

Mίλησε στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο Κεραμειών , στο Β γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Α και Β δημοτικό Ληξουρίου, επισκέφτηκε τον Υπερίωανα στο Ληξούρι όπου συζήτησε για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Παράλληλα είχε συναντήσεις με ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου, το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα και άλλους τοπικούς εκπροσώπους και τοπικούς φορείς.

Εμείς βρεθήκαμε με τον 30χρονο δικηγόρο όπου μας μίλησε για τον σκοπό της επίσκεψης του

«Στόχος μου ειναι μαζί με τους μαθητές των σχολείων να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία να συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι με αναπηρία ειναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και το ότι ζουν στο περιθώριο ειναι ευθύνη και πρόβλημα όλων μας .

Έχει καταγράφει ότι στην Ελλάδα το δέκα τοις εκατό του πληθυσμού ειναι ανάπηροι. Όμως δε μας συναντάτε τόσο συχνά , γιατί ειναι τόσο πολλά τα εμπόδια γύρω μας , που πολλοί άνθρωποι με αναπηρία εγκαταλείπουν την προσπάθεια να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.Στις δύο διδακτικές ώρες σε κάθε σχολείο, μίλησα στους μαθητές για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, για το σκύλο οδηγό των τυφλών και τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στην ζωή των τυφλών ».

kefaloniamas.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις