Σπύρος Καγκάδης: Αξίζει το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ο Ντόναλντ Τραμπ

Η βλακώδης κατά την άποψη μου απονομή του Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2009 στον τέως Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την απερίσκεπτη αποχώρηση των Αμερικανών Στρατιωτικών Δυνάμεων από το Ιράκ οδήγησε στην τερατογένεση της διεθνής αλλά και τοπικής απειλής στο Ιράκ και της Συρίας του γνωστού Ισλαμικού Κράτους (ISIS.)

Έτσι η πολιτικά εγωιστική έλλειψη πυγμής και προνοητικότητας του Μπαράκ Ομπάμα για το τι θα συμβεί στους αθώους Χριστιανικούς και άλλους πληθυσμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής οδήγησε στους βίαιους βιασμούς και θανάτους (ακόμα και με βάρβαρο δημόσιο αποκεφαλισμό) εκατοντάδων χιλιάδων αθώων γυναικών και ανδρών που ξεριζώθηκαν από τις προαιώνιες εστίες των προγόνων τους.

Όλα αυτά τα νέα ιστορικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο κόσμο άρχισαν να τερματίζονται όμως με την εκλογή του νέου Αμερικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016, αν όχι πολύ νωρίτερα, με την δημόσιο αναφορά της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για την πραγματική διάσταση της παγκόσμιας εξτρεμιστικής μουσουλμανικής απειλής από τον Ντόναλντ Τραμπ που αδίκως πολλοί αντίπαλοι του χαρακτήρισαν έως δήθεν “ρατσιστική”.

Έως δια μαγείας με την εκ του αποτελέσματος ορθή όπως αποδείχτηκε πολιτική πυγμή του Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις άδικες κατηγορίες που άκουγε διαρκώς από τα διεθνή ΜΜΕ, εξαφανίστηκε σχεδόν από προσώπου γης το τρομοκρατικό μουσουλμανικό Καλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και στην Συρία.

Μαζί του έπαυσαν επίσης έως δια μαγείας για πολλούς σχεδόν όλα τα διαβολικά εγκλήματα που όπως μερικώς μόνο προανέφερα ότι πραγματοποιήθηκαν στο όνομα του Μωάμεθ. Όμως η εκ του αποτελέσματος φιλειρηνική πολιτική του νέου Αμερικάνου Πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν περιορίστηκε στις χώρες όπου δρούσε το μεσαιωνικών και βάρβαρων αντιλήψεων Ισλαμικό Κράτος (ISIS) .

Η πολεμοχαρής κομμουνιστική Βόρεια Κορέα χάρη στην επίσης αποτελεσματική αποφασιστικότητα και πυγμή που επέδειξε εξ αρχής της Προεδρίας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να διακόψει το διεθνώς κατακριτέο και απειλητικό πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της. Τερματίζοντας επίσης τον εδώ και 68 χρόνια πόλεμο με την αδελφική αναπτυγμένη, καπιταλιστική και δημοκρατική γείτονα χώρα της Νότια Κορέα.

Δεν είναι έτσι τυχαίο άλλωστε που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε δημόσια πρόσφατα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του τερματισμού της πολυετούς διένεξης με την Βόρεια Κορέα και για τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ.

Για τους παραπάνω λόγους (εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους και της Ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο) το θεωρώ δίκαιο, όπως πολλοί άλλοι, το φετινό Νόμπελ Ειρήνης της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας να απονεμηθεί επιτέλους σε ένα Αμερικανό Πρόεδρο που ξέρει πως να φέρνει πραγματικά αποτελέσματα προς χάρη της μόνιμης ειρήνης στο πλανήτη: τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!

Σπύρος Καγκάδης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις