Στ. Σπαθής: Είναι αναγκαία η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Σκάλα την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δημοτών, αλλά και επισκεπτών της περιοχής. Λόγω του γεγονότος ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας δεν ήταν απασχολημένες σε άλλες πυρκαγιές δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της αύξησης των πυρκαγιών που ενδεχομένως να έχουμε, η ανάγκη διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών είναι αναγκαία.

Μετά από απαίτηση των επαγγελματιών-μελών μας, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σας ζητώ το Δασαρχείο Κεφαλονιάς να δώσει την άδεια έτσι ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι αντιπυρικές ζώνες, σε συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμο και επαγγελματίες σε όλες τις τουριστικές περιοχές του νησιού μας που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (ξενοδοχεία, καταλύματα).

Ο Πρόεδρος

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις