Συνάντηση συνεργασίας του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, με κλιμάκιο της Περιφέρειας Κορυτσάς, Αλβανίας

Συνάντηση συνεργασίας, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Κέρκυρας, με την Περιφερειάρχη Κορυτσάς Αλβανίας, κα Άννα Βερούσι (Ana Verushi).

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, Αλέκος Μιχαλάς, και Γιάννης Φοντάνας καθώς και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κορυτσάς, αναπτύχθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών κυρίως, στον τομέα του τουρισμού και του αγροτουρισμού, καθώς και οι κοινοί στόχοι των Περιφερειών .

«Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από τη συνένωση, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των δύο Περιφερειών», ανέφερε στη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ενώ επεσήμανε πως η εξέλιξη αυτής της συνεργασίας πρέπει να γίνει βήμα-βήμα προκειμένου να κατοχυρωθούν κοινά σημεία ενδιαφέροντος.

Από τη μεριά της η Περιφερειάρχης Κορυτσάς, Άννα Βερούσι (Ana Verushi), ζήτησε από τον κ. Γαλιατσάτο, τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, βάση της εμπειρίας της, στην αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων, που αφορούν μεταξύ άλλων στην προστασία του περιβάλλοντος, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αλλά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η δίωρη περίπου συνάντηση των δύο Περιφερειαρχών και των συνεργατών τους, ολοκληρώθηκε με την πρόταση του κ. Γαλιατσάτου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας, σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, σε θέματα πολιτισμού που αφορούν κοινούς άξονες, αλλά και δίκτυα στήριξης και πολιτικές συνοχής που μπορούν να υποστηριχθούν και μέσω της Διαμεσογειακής Επιτροπής.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο Περιφερειών. Η εμπειρία που έχει η ΠΙΝ σε θέματα τουριστικής οικονομίας, είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Πρέπει όμως να εξασφαλιστεί η ποιότητα του τουρισμού, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την προβολή του τουρισμού στις δυο Περιφέρειες. Όλες οι κοινές δράσεις πρέπει να βασιστούν σε εκδηλώσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος που να έχουν πάντοτε στόχο, την ανάπτυξη των σχέσεων, των δύο Περιφερειών επ’ ωφελεία των πολιτών, αλλά και τη διατήρηση και συνέχιση των γόνιμων και καλών σχέσεων γειτονίας των δύο λαών » , τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις