Πρόσκληση στον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου στον Πειραιά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Σύλλογος Φαρσινών Κεφαλονιάς «Ο Άγιος Χριστόφορος», σας γνωστοποιεί ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε τον πολιούχο του χωριού μας Άγιο Χριστόφορο, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Νέου Φαλήρου.

Η παράδοση λέει πως ο Άγιος Χριστόφορος έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου (249-251 μ.Χ.). Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην Αντιόχεια, όπου στη συνέχεια βαπτίστηκε χριστιανός. Ο Άγιος Χριστόφορος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον Χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη.

Προσκαλούμε με αγάπη όλους, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να παραβρεθούν την Τρίτη, 8 Μάϊου ώρα 19:30 στην Πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και στην Θεία Λειτουργία, που θα τελεστή το πρωί την Τετάρτη, 9 Μάϊου στον ιερό ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Νέου Φαλήρου.

Πειραιάς 4/5/2018

Για το Δ.Σ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις