Φορέας Αίνου: Καθαρισμός στο “Περιβαλλοντικό κέντρο – Χιονίστρα” σε συνεργασία με την ΕΟΔ

 Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα ήθελε να ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας (ΕΟΔ) Κεφαλονιάς (Μεταξάτων) στο αίτημα του για βοήθεια στον καθαρισμό από πεσμένα έλατα του κεντρικού μονοπατιού “Περιβαλλοντικό κέντρο – Χιονίστρα”. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς τον πρόεδρο της ΕΟΔ κ. Μοσχόπουλο, καθώς και στους εθελοντές της ΕΟΔ για την προσπάθειά τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διευκόλυνση της διέλευσης του κεντρικού μονοπατιού του Εθνικού Δρυμού Αίνου από μαθητές, ομάδες και επισκέπτες, καθώς και τον ευπρεπισμό του Δρυμού.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή της Ομάδας το μονοπάτι καθαρίστηκε από 6 πεσμένα δέντρα και ξερούς κλάδους.

Η συμμετοχή και στήριξη που μας παρείχε η ΕΟΔ Κεφαλονιάς, μέσω των εθελοντών πυροπροστασίας που μας διέθεσε, αλλά και η συνδρομή και συνεργασία που επιδεικνύει, όποτε της ζητηθεί από το Φορέα, αποδεικνύεται καταλυτικής σημασίας για την προσπάθεια που καταβάλει ο Φορέας και άλλοι φορείς της νήσου για την προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Ο Φορέας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την ΕΟΔ Κεφαλονιάς για την συνεργασία και τη βοήθεια που παρέχει όποτε της ζητηθεί, αλλά κυρίως για την εδραίωση μιας συνεργασίας, που σκοπό έχει την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Ευελπιστούμε στην συνέχιση της και στην συμμετοχή της σε ανάλογες προσπάθειες προστασίας και ανάδειξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Πατρών

 

Οχήματα της Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας Κεφαλονιάς και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

 

Καθαρισμός του μονοπατιού από πεσμένα δέντρα, η οποία έγινε από τους εθελοντές της ΕΟΔ Κεφαλονιάς και μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

 

Η προσπάθεια κοπής και απομάκρυνσης πεσμένου δέντρου από το μονοπάτι.

 

Μέλη του Φορέα Διαχείρισης και της ΕΟΔ Κεφαλονιάς που εργάσθηκε για την αποκατάσταση και καθαρισμό του μονοπατιού.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Κεφαλονιάς και ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις