Ο φόβος ενός Αμερικανόρωσικου πολέμου στη Συρία ρίχνει τις διεθνείς αγορές

Οι αναπάντεχες πολεμικές ιαχές μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αν και επιδρούν αρνητικά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο αυτή την στιγμή παρουσιάζει αυξανόμενη πτώση κατά 1,53% στις 798,12 μονάδες, είναι χωρίς αμφιβολία μια νέα, εξαιρετικά σημαντική και απρόβλεπτη εξέλιξη για τα παγκόσμια γεωπολιτικά, άρα και χρηματοοικονομικά, πράγματα.

Όμως, προσωπικά δεν φοβάμαι καθώς γνωρίζω ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά επανάληψη έχει δηλώσει με έντονο τρόπο στους οπαδούς του ότι είναι κατά των πολέμων της Αμερικής!

Έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί έντονα τον προηγούμενο… Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Τζώρτζ Ο. Μπους για το πόλεμο της Αμερικής και των Συμμάχων της κατά του Ιράκ! Κατά την άποψη μου η νέα Αμερικανικορωσική κρίση στην Συρία θα είναι μικρή και χωρίς καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Όμως, αν συνεχιστεί σίγουρα θα έχει περαιτέρω συνέπειες στα διεθνή Χρηματιστήρια! Ακόμα και αν αυτές οι συνεπείς θα είναι, όπως πιστεύω, προσωρινές! Οπότε να μην φοβάστε καθόλου το σενάριο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου που σιγά σιγά ψιθυρίζεται σαν πιθανό, αν και μακρινό σενάριο, διότι αυτό δεν συμφέρει κανέναν για να γίνει! Και δεν θα γίνει!

Σπύρος Καγκάδης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις