Λαϊκή Συνέλευση στην Πύλαρο: Το ταχυδρομείο και τα σκουπίδια

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, 9 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Ευφημίας, η λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο αντιδήμαρχος Πυλάρου, Μιχάλης Γάκης, με θέμα το πρόβλημα που έχει προκύψει με το επικείμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου της Αγ. Ευφημίας.
Μολονότι η προσέλευση των κατοίκων της Πυλάρου δεν ήταν η αναμενόμενη, έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ χωρίς να αποτελεί θέμα… ημερήσιας διάταξης, ένα άλλο καυτό θέμα της Πυλάρου απασχόλησε για αρκετή ώρα τους κατοίκους της. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθαριότητα της δημοτικής ενότητας, ένα πρόβλημα που έθεσε στην λαϊκή συνέλευση ο ίδιος ο αντιδήμαρχος της Πυλάρου.

Για το ταχυδρομείο: 

Παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Αγ. Ευφημίας και Διβαράτων, του αντιδημάρχου Μιχάλη Γάκη και με μοναδικούς εκπροσώπους όχι απλά της αντιπολίτευσης αλλά και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου των δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκου Γκισγκίνη και Γιάννη Κουρούκλη, η λαϊκή συνέλευση άρχισε με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το επικείμενο κλείσιμο του ταχυδρομικού υποκαταστήματος της Πυλάρου. Μετά από μια σύντομη συζήτηση κι αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τελικά μετά και την παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί έντονο διάβημα στον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ, την βουλευτή του νησιού και το δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του ταχυδρομείου στην Αγ. Ευφημία. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Πυλαρέων, Μιχάλης Γάκης, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραχωρηθεί ακόμη και ένα γραφείο του Δημαρχείου με σκοπό την εγκατάσταση εκεί του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, «έναντι», όπως είπε «ενός συμβολικού μισθώματος». Παράλληλα, ο Νίκος Γκισγκίνης και ο Γιάννης Κουρούκλης τόνισαν την σπουδαιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, τις οποίες χαρακτήρισαν «κοινωνικό αγαθό» που ξεπουλιέται στα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω των οποίων ο,τι είναι ασύμφορο γι αυτά θα οδηγηθεί σε «κλείσιμο». Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε τοποθέτηση κατοίκου της περιοχής, που έθεσε το θέμα του «απορρήτου» των επιστολών και του ποσού των συντάξεων, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί πως αν αναλάβει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες ιδιώτης-κάτοικος της περιοχής, «εγώ δεν θέλω να γνωρίζει ποιος που μου στέλνει επιστολές και τι σύνταξη παίρνω».

Η καθαριότητα της Πυλάρου: 

Κι ενώ το θέμα με το γραφείο των ΕΛΤΑ, «έκλεισε» το θέμα της… ημερήσιας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Πυλαρέων «άνοιξε» την ατζέντα της καθαριότητας, ένα θέμα που προκάλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο κύριος Γάκης, ξεκινώντας, ανέφερε ότι στην δημοτική ενότητα της Πυλάρου έχει μείνει μόνο ένας οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου του δήμου (το οποίο μάλιστα έχει βλάβη αυτές τις ημέρες και έχει αποσυρθεί) και ο οποίος μόνος του και χωρίς εργάτη – βοηθό αναγκάζεται καθημερινά να έχει στις πλάτες του μόνος του το έργο της καθαριότητας. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπάζα και τα απορρίμματα, να τα συλλέγουν και να συνδράμουν έτσι σε μια καθαρή Πύλαρο.
Αντίθετα, στην παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Κουρούκλης, έριξε τις ευθύνες στην δημοτική Αρχή η οποία αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των υπαλλήλων καθαριότητας και να τις μετατρέψει σε αορίστου χρόνου, ενώ παίρνοντας την σκυτάλη από τοποθέτηση κατοίκου, έθεσε και το κρίσιμο ζήτημα ότι ενώ έχουν απαξιωθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας, όπως και άλλες, στα όρια του δήμου Κεφαλονιάς, ωστόσο τα τέλη, ανταποδοτικά και μη, που καταβάλλουν οι πολίτες και μάλιστα σε εποχές κρίσης, παραμένουν υψηλά χωρίς να έχουν μειωθεί, όπως επιβάλλεται από την μείωση του ανταποδοτικού έργου.
Τέλος, αρκετοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν, κάτοικοι και αιρετοί, ότι η δημοτική ενότητα της Πυλάρου έχει τα δικά της προβλήματα και δεν μπορεί να αφεθεί στην μοίρα της.
 
Σύνταξη-Επιμέλεια

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις