Μένει το ΤΕΙ στο Ληξούρι και πάει για αναβάθμιση – Ο λόγος στους καθηγητές

Θετικές φαίνονται οι εξελίξεις για το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων από το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα

Μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε για το θέμα, με την παρουσία του υπουργού αποφασίστηκε το ΤΕΙ να μείνει στο Ληξούρι και να μην ακολουθηθεί η πρόταση της σχετικής επιτροπής.

Ο λόγος στους καθηγητές

Σύμωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες θα δημιουργηθεί μία επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου με σκοπό τη δημιουργία  προγράμματος σπουδών για τρία τμήματα, με τα δύο από αυτά να λειτουργούν στην Κέρκυρα και ένα στο Ληξούρι.

Το πόρισμα αυτής της επιτροπής θα πρέπει να είναι ομόφωνο. Σε περίπτωση που δεν ομοφωνια  τότε το Τμήμα του Ληξουρίου θα παραμείνει όπως έχει και δεν θα απορροφηθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά στις συναντήσεις, θα καταρτιστεί ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών που θα αφορά σε τρία διαφορετικά τμήματα, με αυτό των μουσικών οργάνων να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στο Ληξούρι.

Για το θέμα της ηχοληψίας, επειδή υπάρχει σχετική επικάλυψη (αν και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για κοινό πρόγραμμα της τάξης του 20% περίπου), θα κανονιστεί σε αυτές τις συναντήσεις το πώς θα μοιραστεί το πρόγραμμα σπουδών.

Οι κινητοποιήσεις έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Κεφαλονιά θορύβησαν το υπουργείο ενώ έντονες ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε ο Κώστας Γαβρόγλου κυρίως από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα αλλά και τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καθώς και τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε μαζί του εχθές το απόγευμα.

Ο υπουργός φέρεται να είπε κάποια στιγμή «το σηκώσατε πολύ το θέμα», ενώ έντονη ήταν και η κριτική που του άσκησε ο αντιπεριφερειάρχης ειδικά για το θέμα των σχολείων στην Παλική.

Υπήρξαν έντονοι διάλογοι, τόσο εντός αλλά κυρίως εκτός αιθούσης, όμως ο υπουργός φαίνεται πια να έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της επιτροπής και να ξεκινάει ο διάλογος από μηδενική βάση, πάντα με σκοπό την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων σε μία πανεπιστημιακή σχολή χωρίς όμως απώλειες τμημάτων, τουλάχιστον από την Κεφαλονιά.

Για το Αργοστόλι αντίθετα, η πρόταση της επιτροπής θα εισακουστεί και αναμένεται να υπάρξει αναβάθμιση των δύο τμημάτων.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν και με σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού, ο οποίος, θα σημείωσε ότι θα πρέπει να εισακουστούν και οι τοπικές κοινωνίες.

Ικανοποίηση και επαγρύπνηση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρώτες αντιδράσεις καθηγητών του ΤΕΙ δείχνουν ικανοποίηση αλλά και επαγρύπνηση. Τα μηνύματα ακούγονται θετικά όμως κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να παρατήσει τα όπλα και γι’ αυτό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στην Κεφαλονιά, καθώς και η συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία του Ληξουρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Πηγή: kefalonitikanea.gr