27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Στην Κέρκυρα η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για την εκδήλωση της ΠΙΝ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

“Σπάσε τη σιωπή, πες όχι στη βία κατά των γυναικών”

Στην Κέρκυρα η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για την εκδήλωση της ΠΙΝ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Λιάνα Τσιρίδου.

Η κα. Κούβελα είναι ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στην Κέρκυρα, με παράλληλη προβολή ταινίας.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Ο κ. Γαλιατσάτος καλωσόρισε την Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και τόνισε ότι η ΠΙΝ με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της, μέσω της Επιτροπής Ισότητας, φιλοδοξεί να περάσει μηνύματα στην κοινωνία ενάντια στη βία. Ειδικά για την παρουσία της κας. Κούβελα δήλωσε ότι δίνει ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την εμπειρία και τη γνώση της, ώστε να σπάσει η σιωπή και τα κοινωνικά στερεότυπα. “Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας συνεχίζει τις προσπάθειές της για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και το επόμενο διάστημα θα κάνουμε κι άλλα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή”, είπε ο Περιφερειάρχης.

Λιάνα Τσιρίδου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας

Από την πλευρά της η κα. Λιάνα Τσιρίδου χαρακτήρισε “θλιβερό” το γεγονός ότι ακόμη στη σημερινή εποχή προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τη βία και χαρακτήρισε το θέμα “βαθιά κοινωνικό” αλλά και ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων. “Όσο το πρόβλημα μένει στο σκοτάδι, τόσο ενθαρρύνουμε τους δράστες και αποθαρρύνουμε τις γυναίκες θύματα” είπε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε την κα. Κούβελα για τη βοήθειά της στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τόνισε ότι ο στόχος είναι να καταστούν όλοι οι πολίτες κοινωνοί του θέματος της βίας κατά των γυναικών.

Φωτεινή Κούβελα, Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε η κα. Φωτεινή Κούβελα, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και την Επιτροπή Ισότητας για την πρόσκληση. Η κα. Κούβελη παραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στην Κέρκυρα και δήλωσε ότι οι δομές αυτές, που δημιουργήθηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση και θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή. “Οι δομές αυτές είναι μια καινούργια πραγματικότητα στην Ελλάδα κι ήδη έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους με ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη”, είπε.

Η κα. Κούβελα παραδέχθηκε ότι “έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας” στα θέματα ισότητας και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, ενώ ενημέρωσε ακόμη μια φορά και για την γραμμή SOS 15900, όπου μπορεί όποιος λαμβάνει γνώση περιστατικού βίας να το καταγγέλλει.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις