27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Τουριστική Επιτροπή με φόντο την διεύρυνση της συνεργασίας με την Γερμανία

Της Γιάννας Κουλουμπή

Τουριστική Επιτροπή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, με θέματα συζήτησης τον απολογισμό της παρουσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς στις τουριστικές εκθέσεις SWISS INTERNATIONAL HOLIDAY EXHIBITION  στην Ελβετία και WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο, καθώς και τις δράσεις συνεργασίας του Δήμου Κεφαλλονιάς με το Δήμο Cologne της Γερμανίας.

Την ενημέρωση για τις δύο εκθέσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, εξηγώντας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να έχει παρουσία ο Δήμος εκεί, ώστε να προωθεί την εικόνα της Κεφαλλονιάς, αλλά και οι επιχειρήσεις (όσες επιθυμούν και έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν), μέσα από την παρουσίασή τους, να συμβάλουν επίσης στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλλονιάς.

Με αφορμή την έκθεση μάλιστα της Ελβετίας, ο κ. Κεκάτος πληροφόρησε πως από την νέα θερινή περίοδο θα υπάρχει και απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κεφαλλονιάς με το Σεν Γκάλεν της Ελβετίας. Παράλληλα, “έπεσε” στο τραπέζι της συζήτησης να αξιοποιηθεί σε ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο το όνομα του Ελβετού μηχανικού Κάρολου – Φιλίππου De Bosset, ο οποίος κατασκεύασε την ομώνυμη Γέφυρα στο Αργοστόλι.

Όσον αφορά στη συνεργασία του Δήμου Κεφαλλονιάς με το Δήμο Cologne της Γερμανίας, η κα Alexandra Kullack έκανε μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος ανταλλαγής νέων ανάμεσα στους δύο Δήμους (Κεφαλλονιά – Cologne). Συμπληρωματικά ο κ. Γιώργος Κουρκουμέλης (εκπαιδευτικός στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ και συνοδός σπουδαστών του ΙΕΚ στην Κολωνία) μίλησε για το γεγονός ότι δύο χρόνια τώρα η συνεργασία των δύο Δήμων είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι συμμετέχοντες τον πρώτο χρόνο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο που λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα στην Γερμανία, ενώ φέτος εστίασαν στο γαστρονομικό κομμάτι (παρασκευή μπύρας και ψωμιού). Επίσης, φοιτητές του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων έκαναν επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως η κα Kullack πληροφόρησε τους παραβρισκόμενους πως ετοιμάζεται ένα ντοκιμαντέρ με κέντρο τον Οδυσσέα και αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κεφαλλονιά τον Φλεβάρη.

Πηγή: ekefalonia.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις