Νικόλας Ορτεντζάτος: Γιατί κατεβαίνω με τον Σπύρο Γασπαρινάτο

Ένα τηλεφώνημα στις 11:30 το βράδυ μιας Τετάρτης στάθηκε αρκετό ώστε να με πείσει για το αυτονόητο. Για το αυτονόητο του πρέπει να παλέψεις για τα πιστεύω σου, τις αξίες σου, τα οράματά σου.

Ήταν και παραμένει προσωπική τιμή για μένα να δεχθώ την πρόσκληση από τον Σπύρο Γασπαρινατο αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου ώστε να σταθώ δίπλα του στις ερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Κεφαλονιας & Ιθάκης.

Ανήκω στην γενιά αυτών που πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση στα κοινά και να αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πιστεύω πως η περίοδος που διανύουμε είναι ακατάλληλη για πολιτικές κόντρες, προεκλογικές καμπάνιες και δημιουργία εντυπώσεων, είναι όμως η πλέον κατάλληλη για επαγγελματική συσπείρωση, ομαδικότητα και ισχυρή κοινωνική παρουσία.

Μπορεί στους περισσότερους επαγγελματίες από εμάς ο θεσμός του επιμελητηρίου να θυμίζει μια ανώφελη χρηματική συνδρομή χωρίς ουσία και αποτέλεσμα αλλά όλοι μας θα πρέπει να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε πως αποτελεί το μόνο μας ”Βήμα” ενημέρωσης, έκφρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Ένα ”Βήμα” που θα πρέπει όμως για να λειτουργήσει σωστά και προς όφελος όλων, να αλλάξει ”ροτα” και να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο χωρίς καρέκλες, τίτλους και συμφέροντα λίγων.

Ένα ”Βήμα” ώστε ο καθένας από εμάς, εκλεγμένος ή μη να μπορεί να έχει λόγο, ανταπόκριση και τελικός υποστήριξη στα θέματα που των απασχολούν.

Εκπροσωπώντας τον κλάδο του εμπορίου και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα της αγοράς και του μικρομεσαίου επαγγελματία απευθύνομαι σε όλους εσάς που η στάση του ”μένω αμέτοχος” δεν σας εκφράζει και θέλετε να δείτε τα πράγματα να αλλάζουν στην πράξη.

Πιστεύω πως σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας στοχεύοντας σε ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για εμάς και τον τόπο μας.

Για τους παραπάνω λόγους σας προσκαλώ να έρθετε και να ψηφίσετε στης εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιας & Ιθάκης και σας ζητώ να μας τιμήσετε με την ψήφο σας.

Ορτεντζατος Γ. Νικόλαος (ΕΒΕΝΟΣ)

Υποψήφιος Επιμελητηριακος Σύμβουλος με το ”ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ”

Εμπορικό Τμήμα