Δρακουλόγκωνας: Είναι υποχρέωση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. να ολοκληρώσουν τις μελέτες των σχολείων

Σε πλήρη επιβεβαίωση όσων μέρες τώρα παραθέτουμε για το ζήτημα της αποκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων και σε πλήρη διάψευση των ανωνύμων δημοσιευμάτων των “παρα-site” προέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας μιλώντας στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και το σχετικό ΦΕΚ(ΦΕΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!! Αυτό σημαίνει ότι όσοι κατηγορούν τον Δήμο για την καθυστέρηση είναι προφανές ότι τα “ελατήριά” τους είναι σαφέστατα αντιπολιτευτικά και μικροπολιτικά

Ο Αντιπεριφερειάρχης μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας ότι είναι και υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτήσει τις αποκαταστάσεις αλλά αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ δίνοντας μάλιστα παράταση στο πρόγραμμα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ελπίζουμε, είπε ο κ. Δρακουλόγκωνας, ότι μετά την παρέμβαση και της βουλευτού στις Κτιριακές Υποδομές η ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων να προχωρήσει άμεσα.