Σε “τροχιά” λύσης το θέμα με τις αποκαταστάσεις των σεισμόπληκτων σχολείων

Σε τροχιά λύσης φαίνεται ότι εισέρχεται το χρονίζον πρόβλημα με τις αποκαταστάσεις των σεισμόπληκτων σχολικών συγκροτημάτων, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Μετά την συνάντηση του περασμένου Σαββάτου όπου συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς (βουλευτής Α. Θεοπεφτάτου, Δήμαρχος Α. Παρίσης, Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλογκωνας, Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης, Αντιδήμαρχος Παλικής Σ. Κατσιβέλης, Προισταμένη ΤΑΣ κ. Κακκαβά κ.α.), η κ. Θεοπεφτάτου με παρέμβασή της (δύο φορές) στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ζήτησε άμεσα την επίσπευση των διαδικασιών από την πλευρά τους ώστε να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις των σχολείων για να προχωρήσει η διαδικασία. Όπως είπε η βουλευτής μέσα στην εβδομάδα οι Κτιριακές Υποδομές θα έχουν τελειώσει την δική τους δουλειά ώστε οι αδειοδοτήσεις να πάνε στο ΤΑΣ, να της εγκρίνει για να προχωρήσει η ένταξη των μελετών στο ΕΣΠΑ όπου η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση.

Από ότι φαίνεται το πρόβλημα που υπήρχε λύνεται, όπως ακριβώς έπρεπε με την παρέμβαση της βουλευτού που προέκυψε μετά από την συνεργασία όλων το περασμένο Σάββατο και το μέλλον διαφαίνεται πιο αισιόδοξο για την δημιουργία νέων και αντισεισμικών σχολικών συγκροτημάτων στο νησί μας.