Γεύμα για τη συνάντηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας από τον Κερκυραίο σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Με αφορφή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας και το γεύμα που θα παρατεθεί από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και βραβευμένο από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ως μία από τις σημαντικές προσωπικότητες των Επτανήσων, αναδημοσιεύουμε τη  συνταγή του διεθνώς αναγνωρισμένου Κερκυραίου σεφ αφιερωμένη στα Επτάνησα και την Ε.Ε.Ε., που παραχώρησε το 2012.

Το μενού δια χειρός Έκτορα

Ελαφρύ γεύμα εργασίας στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας θα έχουν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2017, το μεσημέρι,ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι. Το γεύμα θα περιλαμβάνει το καλωσόρισμα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, και πρώτο, κυρίως και ένα γλυκό. Τα κρασιά θα είναι Ελληνικά.

Το μενού θα ξεκινήσει με την κλασική “μπουκίτσα’, ένα amuse bouche που θα είναι μία σφαίρα ελιάς παρασκευασμένη από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το πρώτο πιάτο θα είναι μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα με καρπάτσιο ξιφία.

Θα ακολουθήσει κλασικό κερκυραϊκό μπουρδέτο, δηλαδή ψάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα.

Το γεύμα θα ολοκληρωθεί γλυκό με φράουλες Κερκύρας σε διάφορες υφές και μαρέγκες.

Τα κρασιά που θα απολαύσουν θα είναι όλα ελληνικά, όπως το λευκό ρομπόλα Κεφαλονιάς κ.ά.

“Αγαπάμε τα Επτάνησα”

Σέλινο του κηπουρού – Έκτορας Μποτρίνι

Υλικά
• 360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)
• 1 μελιτζάνα
• 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πιπεριά κίτρινη
• 2 μεσαία κολοκύθια
• 2 μέτρια καρότα
• 1 πράσο
• 200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 πεπεροντσίνο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: http://enosiee.blogspot.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις