Τουρισμός: Απογείωση +17% των αφίξεων στις πτήσεις τσάρτερ τον Αύγουστο!

Με απογείωση των αφίξεων στο +17% έκλεισε ο Αύγουστος στις διεθνής αφίξεις μέσω πτήσεων τσάρτερ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο την φετινή χρονιά στο νησί μας. Σε απόλυτους αριθμούς οι αφίξεις πλέον άγγιξαν τις 66.588 που καταγράφετε ως νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ αφίξεων, στην τουριστική ιστορία της Κεφαλονιάς!!! Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι οι αντίστοιχες αφίξεις το 2010 έφταναν τις 34.979 και φέτος φτάσαμε κοντά σε διπλασιασμό μέσα σε 7 χρόνια!

Οι συνολικές αφίξεις τσάρτερ όπως καταγράφονται στο Αερολιμένα Κεφαλονιάς έχουν ξεπεράσει ήδη τις 214.000 από την αρχή της τουριστικής χρόνιας καταγράφοντας διψήφιο ποσοστό ανόδου!

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνουμε την διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά στις αφίξεις ανά χώρα προέλευσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγορά της Ιταλίας και Τσεχίας που καταγράφετε εκρηκτική αύξηση των αφίξεων κατά 45% και 60% αντίχτοιχα!!! Σταθερά ανοδική με 11,5% και η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί και η κυριότερη πηγή τουριστικών αφίξεων.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις