Να απαντήσουμε στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το “νέο Λύκειο”

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να απαντήσουμε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για Λύκειο διαρκές εξεταστικό κέντρο, ευθυγραμμισμένο με τις πολιτικές ΕΕ – ΟΟΣΑ – επιχειρηματικών ομίλων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να δώσουν απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό περί «αναβάθμισης» του Λυκείου και «ελάφρυνσης» των μαθητών που δήθεν προωθεί το υπουργείο παιδείας με τις εξαγγελίες του. Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, γίνεται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που βαφτίζονται φιλολαϊκά με στόχο να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα.

Το νέο Λύκειο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί συνέχεια των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις πολιτικές ΕΕ – ΟΟΣΑ – επιχειρηματικών ομίλων. Ο ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, το Λύκειο – εντατικό φροντιστήριο για λίγους, το σταμάτημα της όποιας γενικής μόρφωσης στην Α΄ Λυκείου, υψώνουν νέα τείχη για τα παιδιά της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Νέες περικοπές μαθημάτων, νέος «εξορθολογισμός» δαπανών, συμπτύξεις ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, δένονται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις για περικοπές αλλά και τις γενικότερες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που έχουν σαν σημείο αναφοράς την περίοδο που υπουργός παιδείας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης.

Σε αυτή την κατάσταση, που θα οξύνει την παραπαιδεία, δε λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σε εγρήγορση, προκειμένου να απορριφθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και να διεκδικηθεί ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο της σύγχρονης μόρφωσης για όλους και όχι για λίγους κι «εκλεχτούς».

Αργοστόλι 4/9/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις