23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Το σκάνδαλο με το ξενοδοχείο, η “περίεργη” διαρροή στο διαδίκτυο και πως ο Θεόφιλος “άδειασε” τον Ρουχωτά

Τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μονοπώλησε ουσιαστικά η αποκάλυψη για το σκάνδαλο που εμπλέκεται ο πρώην Δήμος Παλικής με το περίφημο-πια-ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση “διασταύρωσαν τα ξίφη τους” με τον πρώην Δήμαρχο Παλικής Βασίλη Ρουχωτά να βρίσκεται στην “δίνη του κυκλώνα” καθώς η Δημοτική Αρχή τον θεωρεί και τον ονομάτισε ως τον κύριο υπεύθυνο για την άσχημη εξέλιξη που που έχει πάρει το θέμα. Και ενώ είναι βέβαιο ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων, προέκυψαν κάποια θέματα που αξίζει να διερευνηθούν:

  1. Έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα λοιπόν που απαιτεί πολύ λεπτούς νομικούς ελιγμούς και η Δημοτική Αρχή επέλεξε να το χειριστεί καλώντας σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων και αποφυγή της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Δεν περνούν ούτε 24 ώρες από την σύσκεψη και το θέμα βρίσκεται αναρτημένο “φαρδιά-πλατιά” σε ιστοσελίδα αντιπολιτευτική προς την Δημοτική Αρχή! Είναι προφανές ότι κάποιο “πουλάκι” από αυτά που ήταν στη σύσκεψη “κελάηδησε” και σίγουρα αυτό δεν ήταν από τη συμπολίτευση. Ποιός λοιπόν ήταν αυτός από την αντιπολίτευση που προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη και καθόλου σοβαρή ενέργεια και για πιο σκοπό; Και τελικά πόσο υπεύθυνη είναι μία τέτοια στάση όταν πάνω από τα συμφέροντα του Δήμου μπαίνουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Φυσικό επόμενο αυτού ήταν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης να χαρακτηρίσει το επίπεδο της αντιπολίτευσης πολύ χαμηλό. Το ίδιο θα σκέφτηκε και ο κάθε σοβαρός συνδημότης μας.
  2. Παρόλο που οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν ενημερωθεί αναλυτικά στην σύσκεψη και τους είχε ζητηθεί να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έθεσε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η αιτιολογία που έδωσε για αυτή την ενέργειά του μάλλον “φτηνή” και “διάτρητη”. Είπε ότι μετά το δημοσίευμα τον ρωτάνε όλοι για το θέμα (επαναλαμβάνω μετά το δημοσίευμα)…Ο Θεόφιλος (άρα και οι σύμβουλοι της παράταξής του) ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα. Άρα, τι πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η συζήτηση του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση; Όπως ισχυρίζονται κάποιοι που γνωρίζουν “πρόσωπά και πράγματα” η μόνη σκοπιμότητα που διαφαίνεται ήταν αυτό ακριβώς που συνέβη: Η σφοδρή επίθεση στον Βασίλη Ρουχωτά από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για τις ευθύνες του στον χειρισμό του θέματος. Πολύ απλά ο Μιχαλάτος έδωσε την ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή φέρει τον Ρουχωτά σε θέση “απολογούμενου” χωρίς μάλιστα πειστικές απαντήσεις και έτσι να “πληγεί” σημαντικά η εικόνα του. Και κάποιοι θα ρωτήσουν: Και που ωφελείται ο Θεόφιλος και η παράταξή του από αυτό; Αυτοί που γνωρίζουν απαντούν ότι ο πρώην Δήμαρχος Παλικής είναι σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια του Μιχαλάτου να προσεταιριστεί στελέχη της παράταξης Ρουχωτά ενόψει των επόμενων εκλογών ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι η πολιτική σχέση των δύο ανδρών ήταν πάντα σε “εχθρικό” επίπεδο από το 2011 κιόλας με αιτία την τοποθέτηση Μιχαλάτου τότε στην ηγεσία της ΔΕΥΑΚ, κάτι που πολέμησε σφοδρά ο τότε σύμβουλος της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Β. Ρουχωτάς. Αν “αποδομηθεί” ο Ρουχωτάς είναι σίγουρο ότι πολύ πιο εύκολα κάποιοι σύμβουλοι της παράταξής του θα “μετακομίσουν” στην μείζονα αντιπολίτευση και ο έμπειρος Μιχαλάτος το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

Άλλωστε, αυτό ουσιαστικά είπε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης όταν στην τοποθέτησή του και απευθυνόμενος στον Ρουχωτά του είπε “Αν δεν κατάλαβες ο Θεόφιλος απόψε σε άδειασε”

Αν όλα τα παραπάνω έχουν βάση θα φανεί στο μέλλον ενώ ενδιαφέρον θα έχει και πως θα αντιδράσει ο πρώην Δήμαρχος Παλικής σε αυτή τη μεθόδευση.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις