Λυκούδης για την υπόθεση Τυπάλδου: “Θα οδηγήσουμε την υπόθεση στον εισαγγελέα”

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην συζήτηση για την υπόθεση “Τυπάλδου” που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως “σκάνδαλο του πρώην Δήμου Παλικής” αξίζει να αναφερθούμε στην τοποθέτηση του Αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Λυκούδη.

Επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να ανοίξει δημόσια το θέμα και δήλωσε απογοητευένος από την στάση της αντιπολίτευσης, που παρά το ότι είχαν ενημερωθεί οι επικεφαλής της μια μέρα νωρίτερα επέμεινε να συζητηθεί.

Αιτιολόγησε την στάση της Δημοτικής Αρχής να μην συζητηθεί το θέμα διότι «Δεν θέλαμε να συζητήσουμε το θέμα, αλλά να κινηθούμε με διακριτικότητα για να μην γνωρίζει ο αντίδικος τις κινήσεις μας». Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου όμως τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που σηκώνουμε το γάντι και θα οδηγήσουμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Και συνέχισε ” Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν υπήρχε προμελετημένη επίθεση εναντίον του κ. Ρουχωτά. Ο κ. Ρουχωτάς όμως ήταν Αντιδήμαρχος Παλλικής το 2011 και Δήμαρχος από το 2003 έως το 2006. Στην απογραφή δεν υπήρχε αυτό το περιουσιακό στοιχείο το Δήμου. Το θέμα έχει δύο διαστάσεις. Η μία είναι η νομική, όπου το δήθεν 25% των μετοχών μπορεί να μην υπάρχει κιόλας. Θα είναι πολύ μεγάλος ο δικαστικός αγώνας, πολύπλοκος και πολύχρονος.

Η άλλη διάσταση είναι η πολιτική. Έκανε λάθος ο κ. Ρουχωτάς όταν ανέφερε για πληρεξούσιο δικηγόρο του πρώην Δήμου Παλλικής που χειριζόταν την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση, δεν υπάρχει καμία γνωμάτευση από δικηγόρο. Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν».

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις