Ε.Α.Σ. : Αύξηση εισφορών σε Αγρότες από το 2018

11 αλλαγές- σοκ δρομολογούνται στο «καυτό» δωδεκάμηνο που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η εφαρμογή τους επηρεάζει την τσέπη άνω των 3 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα μέτρα – σοκ στο ασφαλιστικό περιλαμβάνονται, αυξήσεις εισφορών από 14,2% έως 21,4% σε αγρότες αλλά και σε επαγγελματίες και επιστήμονες, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 2 έτη για μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέα μείωση -κατάργηση του ΕΚΑΣ για 180.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ψαλίδι ως 6% στα εφάπαξ αλλά και μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παλιές και νέες.

Οι εν λόγω αλλαγές – σοκ δρομολογούνται μέσα από ψηφισμένες ρυθμίσεις των νόμων 4472/2017, 4387/2016 καθώς και του νόμου 4336/2015. Τα μέτρα αυτά μάλιστα, πρόκειται να ενεργοποιηθούν πριν ακόμη ξεδιπλωθούν οι νέες απαιτήσεις της τρόικας στην τρίτη αξιολόγηση που ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις