Πολύ γκρίνια για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία, αλλά…

Είναι γεγονός ότι σε πολλούς συνδημότες μας δεν άρεσε το γεγονός ότι ξανατοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα σε τμήμα της παραλίας όπως γινόταν τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια. Κάποιοι συνδημότες μας δηλαδή, πίστευαν και πιστεύουν ότι μετά την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης θα ήταν ορθότερο να μην επιτραπεί στις παρακείμενες επιχειρήσεις να κάνουν χρήση τμήματος του κοινοχρήστου χώρου. Αυτή η άποψη σίγουρα έχει τα θετικά της, από την άλλη όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι:

  1. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Και το μείζον σε αυτή την περίπτωση είναι ότι από εκεί που υπήρχε μία παραλιακή ζώνη εγκαταλλελειμένη και πραγματικά “ελεεινή”, τώρα με το νέο έργο έχει φτιαχτεί ένας καλαίσθητος χώρος με σχέδια, με παγκάκια, με δέντρα κ.ο.κ. που έχει αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Δηλαδή το πριν και το μετά έχουν χαοτική διαφορά και αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε.
  2. Ότι “ξηλώθηκαν” όλες οι μόνιμες κατασκευές, τα στέγαστρα, “οι παράγκες του καραγκιόζη” και όλα τα σχετικά που υπήρχαν από τις επιχειρήσεις στην παραλιακή ζώνη, κάτι που συνιστά μία ανατρεπτική τομή.
  3. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα εδώ και δεκαετίες άρα θα ήταν κάπως καταχρηστικό να ληφθεί μία απόφαση που θα εκδιώχνει κακήν-κακώς τους επιχειρηματίες της περιοχής που και αυτοί προσφέρουν στον τόπο.
  4. Παντού στον κόσμο, όπου υπάρχουν παραλιακές ζώνες υπάρχουν και τραπεζοκαθίσματα
  5. Όταν θέλουμε τουρισμό, πρέπει να προσφέρουμε και κάτι στους επισκέπτες μας. Και είναι γεγονός ότι τόσο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι επιθυμούν να έχουν την δυνατότητα, κάποιες φορές, να πίνουν τον καφέ τους κοντά στη θάλασσα

Επομένως, ναι μεν είναι κατανοητοί οι προβληματισμοί των συνδημοτών, από την άλλη όμως πρέπει σε όλα τα θέματα να επικρατεί το μέτρο, η λογική και να τα βλέπουμε σφαιρικά. Και φυσικά επιβάλλεται το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν υπερβάσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων, όπως πολλές φορές γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και τα τραπεζοκαθίσματα να υφίστανται αποκλειστικά στον οριοθετημένο και περιορισμένο χώρο που έχει παραχωρήσει το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις