Α. Κονιδάρης: 4ο στις συνολικές προτιμήσεις των φοιτητών το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Μία πολύ σημαντική αναφορά κάνει από την σελίδα του στο faceboook ο καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ, Αγησίλαος Κονιδάρης σχετικά με τον μεγάλο αριθμό εισακτέων φοιτητών.

Ο κ. Κονιδάρης τονίζει μεταξύ άλλων ότι το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ κατατάσεται 4ο στις προτιμήσεις των μαθητών σε όλη τη χώρα,  απόδειξη του υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου που επικρατεί κάτι που με τη σειρά του συμβάλει στην ουσιαστική εκπαίδευση των φοιτητών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κονιδάρης αναφέρει:

Στην Κεφαλονιά έχουμε το 4ο Τμήμα στις συνολικές προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών μεταξύ όλων των Τμημάτων (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) της χώρας!

Εκτός από την εντυπωσιακή άνοδο της βάσης και την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις που είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κατατάσσεται 4ο σε ότι αφορά των αριθμό των υποψηφίων που δήλωσαν το Τμήμα στο μηχανογραφικό τους.

Συγκεκριμένα καταγράφονται 12209 υποψήφιοι που δήλωσαν το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο μηχανογραφικό τους. Δηλαδή περίπου 1 στους 8 που κατέθεσαν μηχανογραφικό για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις δήλωσε το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

Κατά τη γνώμη μου είναι εντυπωσιακό ένα Περιφερειακό Τμήμα να βρίσκεται στην 4η θέση των προτιμήσεων. Μόνο 4 από τα 25 πρώτα σε συνολικές προτιμήσεις Τμήματα είναι Τμήματα εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Φαίνεται ξεκάθαρα η δυναμική που έχει το Τμήμα, το αντικείμενο που πραγματεύεται και το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται στους φοιτητές.

Δείτε τα στατιστικά των προτιμήσεων για όλα τα τμήματα εδώ σε μορφή Excel: https://www.esos.gr/…/stat._protimiseon_epilogi_gel_panel._…

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις