Αλλάζει όψη το ποτάμι του Ληξουρίου, εικόνα από το προσχέδιο της καλλιτεχνικής παρέμβασης!

Ο αντιδήμαρχος Παλλικής Γιώργος Κατσιβέλης αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook σχετικά με την αισθητική παρέμβαση που θα γίνει στο ποτάμι του Ληξουρίου:

«Αυτό είναι το προσχέδιο με το ψηφιδωτό για το ποτάμι. Κάθε “μάτι” από αυτά που βλέπουμε έχει διαφορετική θεματολογία όπως την εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης.
Η πρώτη αναπαριστά την Κεφαλονιά ως κομμάτι της Μεσογείου με το θαλάσσιο πλούτο της και διακρίνονται τα ψάρια και μια τριήρη.

Η δεύτερη δείχνει το φυσικό πλούτο της ξηράς με τα δέντρα και το τρίτο τον ήλιο και τα δελφίνια που είναι χαρακτηριστικό της αρχαίας Πάλης.

Παρακαλώ όσοι έχετε εκφράσει την πρόθεσή σας να δώσετε πλακάκια ενημερώστε με αν θα τα φέρετε οι ίδιοι στην αποθήκη του Δήμου ή θα έρθουμε εμείς να τα πάρουμε.»

Από την πλευρά εξάρουμε την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παλικής και μακάρι να βρει μιμητές αυτή του η προσπάθεια ώστε να αναπλαστούν μεγάλες ακάλυπτες επιφάνειες είτε με ψηφιδωτά, είτε τοιχογραφίες όπως αυτή που επιμελήθηκαν καλλιτέχνες από το Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ που κοσμεί το Δημοτικού Κολυμβητήριο Αργοστολίου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις