Δύο χρόνια πριν τις Δημοτικές εκλογές: Πολιτικές ομάδες και φιλοδοξίες

Αξίζει τον κόπο αυτή την περίοδο που τα πολιτικά πάθη είναι οξυμένα να κάνουμε μία προσπάθεια να αποτυπώσουμε το πως ακριβώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στο νησί μας και ποια ακριβώς κατάσταση επικρατεί στις διάφορες πολιτικοκοινωνικές ομάδες.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΙΣΗ

Είναι γεγονός για όποιον έχει στοιχειώδη πολιτική εμπειρία ότι αυτή την περίοδο είναι η σταθερά πλειοψηφική και ισχυρή πολιτικοκοινωνική ομάδα στην Κεφαλονιά. Έχει στελέχη, έχει πρόγραμμα, εκτελεί έργα που αλλάζουν την εικόνα του νησιού, έχει μηχανισμό, έχει σταθερή δεξαμενή ψηφοφόρων και γενικά ολοφάνερα είναι η κρατούσα δύναμη γι’αυτό ακριβώς και δέχεται “λυσσασμένες” και “υστερικού τύπου” επιθέσεις από πρώην πολιτικούς παράγοντες της Κεφαλονιάς που αντιλαμβάνονται ότι η δημοτική αρχή του τόπου “ήρθε για να μείνει”. Βεβαίως, σε πολλά ζητήματα χρειάζεται και καλύτερος συντονισμός ,πιο γρήγορες ταχύτητες και πιο άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ιδίως αυτή την περίοδο που ο κόσμος βάλλεται από την κρίση και τα μνημόνια και δεν έχει τις ανοχές του παρελθόντος. Μάλιστα, ακριβώς επειδή η παράταξη Παρίση διαθέτει ένα εξαιρετικά ικανό στελεχιακό δυναμικό, οι απαιτήσεις από την τοπική κοινωνία είναι αυξημένες στη λογική του “Citius, AltiusFortius (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά)”, ενώ καλό είναι επίσης να μην επικρατήσει και κάποια αλαζονεία η οποία πάντα “παραμονεύει” στις ισχυρές και πλειοψηφικές παρατάξεις

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η παράταξη του Μιχαλάτου έχει πλέον κατακτήσει και τυπικά και ουσιαστικά τον σημαντικό τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σίγουρα είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη του νησιού στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προς το παρόν όμως δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της ως μία αξιόπιστη και εναλλακτική λύση καθώς, αφενός μέχρι σήμερα δεν εμφανίζεται να υποστηρίζει ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για το νησί και αφετέρου δεν είναι λίγες οι φορές που υποκύπτει στον πειρασμό του αχαλίνωτου λαικισμού και του “όχι σε όλα”, κάτι που την απομακρύνει από τα σοβαρά και υπεύθυνα στρώματα των ψηφοφόρων. Παρόλα αυτά στο στρατόπεδο Μιχαλάτου επικρατεί αισιοδοξία και αυτή την περίοδο έχουν εστιάσει στην προσπάθεια προσεταιρισμού παλαιών παραγόντων στη λογική του “μάζευε κι ας είναι και ρόγες”. Πάντως ο ίδιος ο Μιχαλάτος δηλώνει παντού έτοιμος για την μεγάλη εκλογική μάχη σε δύο χρόνια και θεωρεί ότι θα κατορθώσει να ανατρέψει τα προγνωστικά.

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Δήμου Κεφαλλονιάς ουσιαστικά δεν έχει καθόλου δυνάμεις καθώς πια δεν έχει καθόλου στελέχη. Ναι μεν στις βουλευτικές εκλογές υπάρχει πολύς κόσμος που τον ψηφίζει γενικά και αόριστα για διάφορους λόγους ως πολιτική δύναμη πλην όμως στις δημοτικές που έχουν έντονο προσωπικό χαρακτήρα απαιτούνται και πρόσωπα με επιρροή και πολιτικό κύρος και ως εκ τούτου στις κάλπες των δημοτικών ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά πλέον δεν υπάρχει, δεδομένου ότι οι Δημητράτος-Δεστούνης που ήταν οι μόνοι που είχαν ξεχωρίσει ως στελέχη έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό.

Ως προς το ΚΚΕ είναι δεδομένο ότι αυτό διατηρεί τις δυνάμεις του και σε επίπεδο δημοτικών εκλογών αν όμως πραγματικά το κόμμα αυτό επιθυμεί να αυξήσει τα ποσοστά του στην Κεφαλονιά τότε θα πρέπει οι Γκισγκίνης-Κουρούκλης από εδώ και πέρα να αποκτήσουν μία πιο υπεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση και να μην αρκούνται σε κλασικές “καταγγελίες” ή στην κομματική “κασέτα”.

ΟΙ “ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ” ΤΟΥ… “2%”!!!

Είναι γνωστό ότι στην Κεφαλονιά κυκλοφορεί μία ολιγομελής ομάδα πολιτικά “τελειωμένων” πρώην παραγόντων οι οποίοι έχουν κατά κυριολεξία “λύσσα” εναντίον της δημοτικής αρχής και οι οποίοι όλη μέρα “καταγγέλουν”, “υβρίζουν” και βγάζουν “όξος και χολή” για το Δήμο Κεφαλλονιάς και τα στελέχη του. Πρόκειται πραγματικά για μία ασήμαντη εκλογικά ποσότητα και αυτό θα φανεί αν ο όψιμος επικεφαλής τους Γ. Τζωρτζάτος τολμήσει να φτιάξει συνδυασμό. Σε αυτή την περίπτωση “θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι”. Πάντως το πιο πιθανό είναι στο τέλος όλη αυτή η ολιγομελής παρέα των πρώην παραγόντων να ζητήσει “εκλογικό καταφύγιο” στο Θεόφιλο Μιχαλάτο οπότε “ούτε ψύλλος στον κόρφο του” αφού οι τύποι αυτοί “πιο πολύ διώχνουν παρά φέρνουν”.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις