Ε.Α.Σ.: Φοροαπαλλαγή μεταβίβασης για αγροτικές εκτάσεις

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι χωρίς κανένα περιορισμό (ανώτατο όριο) ως προς της αξία ή την έκταση των αγροτικών ακινήτων, όλοι οι ντόπιοι Αγρότες (νέοι, νεοεισερχόμενοι ή άνω των 40 ετών) έχουν πλήρη απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά ή ανταλλαγή γεωργικών ή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους.

Τα παραπάνω φορολογικά θέματα διευκρινίζονται μεταξύ άλλων, στο ανανεωμένο εγχειρίδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Για διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Αγρότες και Κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις